joomla template by Joomlashack
Lenseteateret satser offensivt
Skrevet av Ken Dahle   
”Ild og vann” – arbeid mot kapital! Det går hardt for seg når Lenseteateret skal gjenskape noe av stemningen fra den dramatiske streiken ved Fetsund lenser for snart hundre år siden.

 

Teateret setter opp sju forestillinger med ”Ild og vann” på Fetsund lenser i år. Det ligger an til å bli god trøkk på oppsetningen med profesjonelle skuespillere i mannlig og kvinnelig hovedrolle og ellers med Lenseteaterets mange entusiastiske amatørskuespillere.

Premiere 31.august
Premieren er fredag 31.august og de andre forestillingene er i de to første ukene i september, ved bredden av Glomma like nedenfor Naturinfosenteret på Fetsund lenser.

– Jeg har store forventninger til hva vi kan få til i år, sier teaterleder Halfdan Karlsen og trekker fram at det i år er hundre år siden Fetsund Lensearbeiderforening ble stiftet.

– Handlingen i ”Ild og vann” tar nettopp utgangspunkt i dette, i vanskene med å stifte fagforening og arbeidsgivernes motvilje mot dette. Ellers er det et drama om streiken som fulgte året etter, i 1908 – om solidaritet og samhold, om svik og nederlag. Og med mye kjærlighet og humor midt oppi alvoret, legger Karlsen til med et smil.


Andelslag
– Vi har nå opprettet et andelslag for å få driften av Lenseteateret inn i mer betryggende former, og ser gjerne at folk tegner andeler. Både enkeltpersoner, lag og foreninger kan bli med, og andelene koster 500 kroner, forteller Karlsen.

På stiftelsesmøtet for andelslaget Lenseteateret Fetsund Lenser 6.juni ble Halfdan Karlsen valgt til leder og Jane Maria Berg til nestleder. De andre i styret er Kari Amundsen, Elin Mortensen og Thomas Støvind Berg. Vara: Harry Kvebæk, Tore Kristiansen, Anna Kristine Jahr Røine og Grethe Barheim. 

 
Neste >
joomla template by Joomlashack
joomla template by Joomlashack
   
Joomla Template by Joomlashack
free joomla templates joomla tutorials joomla themes